• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

Jednodnevni izlet osmih razreda

U srijedu 11.05.2022.god. učenici osmih razreda uputili su se sa svojim razrednicama, vjeroučiteljicom i pedagoginjom na jednodnevni izlet : Split - Solin – Klis.

Prvo su posjetili stadion Poljud. Razgledavanje stadiona i trofejnog salona uz pratnju stručne osobe. Na kraju su se spustili na glavni teren stadiona gdje je vjeoručiteljica priredila malo iznenađenje za učenike. Stupila je u kontakt sa nogometašem Markom Livajom koji je došao na teren gdje su uspjeli napraviti zajedničku fotografiju s njim.

 

poljud.jpg

Nakon Poljuda učenici su se upoznali s povijesnom jezgrom grada Splita uz pratnju lokalnog vodiča (Riva, Dioklecijanova palača, Vestibul, Peristil, Podrumi, Grgur Ninski..) .

slika2 poljudslika 3 poljud

Kada su razgledali ove znamenitosti puni uzbuđenja i veselja krenuli su u tržni centar Mall of Split gdje su učenici imali slobodno vrijeme za shopping (šoping).

slika 4 poljud

Posjetili su Solin gdje su imali ručak u konobi River. Nakon ručka obišli su crkvu Gospe od Otoka. Ispred crkve uživali su u predivnom uređenom vrtu i zelenim površinama, uz Gospin bunarić i šetnju uz rijeku Jadro.

slika5 split

Izlet se nastavio do antičke Salone nekadašnjeg grada rimske provincije Dalmacije, nastalog prije više od 2000 godina, rodno mjesto rimskog cara Dioklecijana.

slika 6 split

Na samom kraju slijedio je posjet tvrđavi Klis s koje se pružao pogled na gradove Split,Solin i Kaštela.

slika 7 splitslika 8 split

Povratak kući bio je u kasnim popodnevnim satima, a učenici su na povratku bili veseli i raspjevani.

Zahvaljujemo se na udobnoj i sigurnoj vožnji agenciji Riva -Tours.

Copyright © 2023. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg