• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

DAN MEDITERANSKE OBALE

“Što sve živi pod morem, je li Vas strah morskih riba, kako izgleda morska kornjača, koje su to zaštićene vrste koje žive pod morem?” samo su neka od pitanja koja su učenici četvrtih razreda OŠ Kardinala Stepinca postavljali Višeslavu Krešiću, iskusnom neumskom roniocu.

Školarci su pod budnim okom svojih učiteljica Marijane Šimić i Marije Konculučili o važnosti zaštite mora i morskog svijeta.

Neumski osnovnoškolci imali su priliku pobliže se upoznati i s ronjenjem. Zanimalo ih je što je to boca s kisikom, koliko ronioci mogu boraviti pod morskom površinom te što sve prilikom ronjenja mogu vidjeti. Školarcima je posebno naglašena važnost očuvanja mora i podmorja od smeća.

Školarci nisu krili oduševljenje ronilačkom opremom i podmorjem, a neki od njih su izrazili i želju za učenjem kako pravilno roniti, naravno, kada još odrastu.

Ovakav oblike terenske i interaktivne nastave odrađen je u sklopu obilježavanja Dana mediteranske obale (www.coastday.org) u Neumu, odnosno međunarodnog dana kojeg je 2007. godine pokrenuo UN-ov mediteranski centar za obale (PAP/RAC).

 

image 50412545 optimized

image 50358785 optimized

image 50400001 optimized

image 50417153 optimized

image 50458881sl01 optimized

 

Copyright © 2022. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg