• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

FEDERALNO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA I ZNANOSTI POMOGLO OBNOVI ŠKOLSKOG LEKTIRNOG FONDA

slika

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti podržalo je projekt Osnovne škole Kardinala Stepinca Neum: „ Opremanje školske knjižnice lektirnim naslovima“ s novčanim iznosom od 3 215,00 KM.

Ova značajna podrška školskim knjižnicama ima za cilj jačanje jezično-komunikacijskih kompetencija naših učenika.

 Školska knjižnica , premda radi u veoma malom i skučenom prostoru, raspolaže fondom od preko 5000 knjiga . Zbog lošega stanja ili malobrojnosti pojedinih naslova obvezne lektire, već duže vrijeme postoji potreba za obnovom knjižnog fonda.

Od odobrenoga iznosa u tijeku je nabavka sljedećih naslova lektire: Priče iz davnine, I. B. Mažuranić, Ježeva kućica, B. Ćopića, Družba Pere Kvržice, M. Lovraka, Stanari u slonu, D. Horvatića, Eko,Eko, H .Hitreca, Kako je tata osvojio mamu, M. Gavrana, Junaci Pavlove ulice, F. Molnara, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, I. B. Mažuranić, Miševi i mačke naglavačke, L. Paljetka, Šestinski kišobran, N. Iveljić te za najmlađe čitače, slikovnice Pepeljuga i Djevojčica sa šibicama.

U realizaciji ovoga projekta Osnovna škola Kardinala Stepinca uspješno je surađivala s Razvojnom agencijom Nera.

Ovakvi projekti od velikog su značaja jer pridonose uspješnijoj realizaciji nastavnog plana i programa, potiču učenike na čitanje i korištenje literature kao nepresušnog izvora znanja. U školi su prepoznati i cijenjeni pa i sami djelatnici stalno rade na osmišljavanju projekata s takvim ili sličnim ciljevima.

Tijekom ove školske godine planiran je i realiziran projekt „Soba bez knjiga je poput tijela bez duše“ u kojemu su djeca dobila konkretne odgovore na pitanje: Zašto čitati?

Projekt je realizirala knjižničarka u suradnji s razrednim učiteljicama, a cilj mu je približiti knjigu i osvijestiti potrebu čitanja novim generacijama učenika koje odrastaju u vrijeme moderne tehnologije.

Copyright © 2023. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg