• 1 Konfucije
  Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga! Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!
 • 2 Pablo Picasso
  Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.
 • 3 Anatole France
  Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
 • 4 Lucij Anej Seneka
  Ne učimo za školu nego za život
 • 5 Epoktet
  Priroda je čovjeku dala jedan jezik i dva uha da bi dvaput više slušao nego govorio
baner

Prijava

Vremenska prognoza

jextensions

ŽENE U PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI

8.ožujka 2023.g., povodom Međunarodnog dana žena, u školi je održao edukativno predavanje na temu: „Žene u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“.

Predavanje je obuhvatilo položaj i ulogu žena kroz prošlost kao i istaknute žene u hrvatskoj povijesti koje su svojim radom, angažiranošću i talentima otvorile put ženama današnjice prema afirmaciji i jednakopravnosti.

Učenici su se aktivno uključili iznoseći primjere iz naše sredine kada su godinama žene bile uskraćene za obrazovanje i napredovanje.

Nove generacije shvaćaju i prihvaćaju ravnopravnost žena, mada su i danas, u 21. stoljeću , prisutne razlike i podjele na muška i ženska područja, kao što je npr. politika u kojoj je ženama puno teže uspjeti i promatra ih se puno većim i strožim povećalom javnosti.

Predavanje je održala mag. povijesti i pedagogije Maja Raguž.

 

IMG 20230308 WA0015

IMG 20230308 WA0016

IMG 20230308 WA0014

 

Copyright © 2023. OPENMINT Rights Reserved.


Facebook twitter flicker skype youtube digg